Artpark wil ruimte bieden aan onderzoek en (experimentele) nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en vormgeving, met name ruimtelijk en plastisch werk (spatial design) op het snijvlak met beeldende kunst en (interieur-) architectuur. Duurzaamheid en hergebruik (‘re-use’), circulair, zullen hier een belangrijk vertrekpunt zijn. Talentvolle startende ontwerpers en vormgevers krijgen kansen om zich te presenteren. Daarnaast is er buiten ruimte voor proefopstellingen en experimenten. Artpark wil een proeftuin en presentatieplatform zijn voor innovaties op het gebied van design, 3D printing . . .
Artpark doet dit niet alleen en zal samenwerking zoeken met relevante partners.
concept impressie / UNO – Architekten & Ingenieurs
Kunst en cultuur > post-corona. Na deze onzekere en vernietigende periode voor de cultuursector en natuurlijk ook voor velen anderen, is het goed om na te denken over hoe om te gaan met kunst en cultuur in tijden van een pandemie (met lock-downs) én daarna . . . Cultuurbeleid en strategie zullen opnieuw bekeken moeten… Lees verder »
Belangstelling voor het plan Artpark vanuit de gemeente Amsterdam: 3 juli 2018 vond een interessant rondetafelgesprek plaats in het Amsterdamse Bos. Het ging over de ambitie van de gemeente Amsterdam met betrekking tot de ontwikkeling en vorm van een mogelijk ‘Cultuureiland’ rondom het Bostheater (in het Amsterdamse Bos). Ook de initiatiefnemer van Artpark was hier… Lees verder »
• Toegankelijkheid en zichtbaarheid van kunst: Artpark ensceneert verbeelding, de beleving en ontmoeting met kunst op een andere wijze dan gebruikelijk, in een park. Plan voor een duurzaam permanent kunst- en cultuurpark: eventueel gefaseerd te ontwikkelen door te starten met een modulair kunstlab als kwartiermaker en creatieve incubator voor de opmaak van een toekomstige groene… Lees verder »