Support & Reacties

23 november 2010 – Robert Winkel, architect, MEI architecten

Artpark is een belangrijke aanjager voor ontwikkelingen in het Vierhavengebied !

22 november 2010 – Robert Jan van Leeuwen, Owner / Partners MetroDC BV

Respect voor je. Het had er al lang moeten staan!!!!!

22 november 2010 – Hans Walgenbach, directeur Historisch Museum Rotterdam

Ik steun graag het Artpark initiatief. Succes bij de gesprekken hierover bij de Rotterdamse politiek.

14 oktober, 2010 – Pepijn Berghout – architect

Volg uiteraard met interesse de nieuwe ontwikkelingen, met name de nieuwe mogelijke locatie op de gedempte Keilehaven. Oppervlakkig gezien misschien minder aantrekkelijk, omdat het niet een ‘zicht’ locatie is zoals Marconistraat, maar wel veel meer middenin de bedrijvigheid. Ik denk dat levendigheid relevanter is voor dit project dan mooi uitzicht. (Hoewel niemand daar bezwaar tegen heeft natuurlijk.)

Een opmerking als “elitair” past in dit geval meer in hetzelfde straatje als “linkse hobby”, en in de context van de gepresenteerde visie volgens mij ook niet relevant. Juist laagdrempeligheid en toegankelijkheid waren voor mij kenmerken van het oorspronkelijke plan.

september, 2010 – Chris Bouma – Directeur SKAR

Nu met succes.
SOUNDPORT  ziet Artpark als een inspirerende buur.

september, 2010 – Meindert Osinga – ICT

Ik blijf geïnteresseerd en kijk uit naar jullie hernieuwde plan.

8 september – 2010 – Helmi Westrate – LEKKO productie support en communicatie

Ik vind het een goed idee en we moeten in deze tijd opkomen voor goede initiatieven op het gebied van kunst en cultuur om verdere verschraling tegen te gaan.

2 september, 2010 – Clara Granda

Artpark is een goed Rotterdams initiatief en verdient daarom ook alle ondersteuning. Rotterdam verdient het!

1 september, 2010 – Hanneke la Mark – interieurarchitect

Een paar jaren geleden alweer heb ik meegedaan met de prijsvraag en vind het leuk om te zien hoe het zich verder ontwikkelt. Nog steeds een goed initiatief.

29 augustus, 2010 – Hans Kombrink – Bestuurslid Lantaren/Venster

Artpark blijfik qua concept een zeer intererssante toevoeging vinden aan de culturele infrastructur van Rotterdam, ook ter versterking van de economische aantrekkingskacht van de stad.

23 augustus, 2010- Rob ‘t HartArchitectuurfotograaf

Rotterdam herbergt bekende kunstenaars en ontwerpers; Joep en Eric, OMA, MVRDV, Jurgen Bey en Richard Hutten bijvoorbeeld.

Deze mensen zijn inmiddels op zo een niveau werkzaam dat ze kunnen werken waar ze willen. Rotterdam wordt steeds onaantrekkelijker als werkplek. Je krijgt al een parkeerbon als je een artistieke DVD post.

Amsterdam -thans de snelst groeiende creatieve economie- en Berlijn lonken naar deze namen. Hella Jongerius woont al in Berlijn. Rotterdam is een stad van medici, handelaren, juristen en economen. Kunst begrijpt men niet. Men laat liever Formule 1 auto’s door de stad razen of vliegtuigjes onder de Erasmusbrug door vliegen. Er is na 1996 geen opleving meer te bespeuren op artistiek gebied.

“De elite woont hier niet”, treurt Marcel Möring in de slijpsteen van Neerlands Geest, NRC Handelsblad, in de reeks van drie stadsdebatten “De Stad als Laboratorium” over Rotterdam. Nee, die is bezig te vertrekken. De DS+V en het OBR bestrijden elkaar. Laat Rotterdam beter voor haar Kunstenaars zorgen.
Dus: Steun Artpark, plak er en hip architectenburo aan vast en doe wat! Anders wordt het zo kaal in Rotterdam!

21 augustus, 2010 – Hans de Haan – ICT

Ik ben er helemaal klaar voor!